Wednesday, 16 November 2011

BERUBAH - Erry Putra ft Reen Rahim.mp3 - 4shared.com - perkongsian dan storan fail dalam talian - muat turun - BERUBAH - Erry Putra ft Reen Rahim.mp3

BERUBAH - Erry Putra ft Reen Rahim.mp3 - 4shared.com - perkongsian dan storan fail dalam talian - muat turun - <a href="http://www.4shared.com/audio/w2ZKUF5Y/BERUBAH_-_Erry_Putra_ft_Reen_R.html" target="_blank">BERUBAH - Erry Putra ft Reen Rahim.mp3</a>

Monday, 17 October 2011

Br0ken Heart

Hari tk aty ku ada macam-macam rasa jak .. Yang paling terkesan gilak kat aty ku t0k pasal Lukman .. Aqu x tawuq gik la pa gik yang c Lukman ya m0k dari aku .. Lepas ya p0lah hal smpey terputus hubungan kamek 2 then nya m0k balit gik .. Bila da diberik peluang keduak kakya nya gik madah dirik sik tawuq pa dim0k aty nya even kamek 2 da sama .. X b0d0 ka mn nya bebunyi kedak ya .. Nya malu nak ekp0s balit hal kamek 2 nak balit .. Mun nya malu nak kapel ngan ku balit k pa la nya ajak qu return back n datang balit dalam idup aqu .. sengsara aqu dip0lah Lukman kedak t0wq aih ...!! cyes qu madah .. Kali t0k malas qu nak b0d0w gik tam 0wlaki eah .. mun nya nak blah lantak nya la gik .. Malas da qu nak merayu2 ngan 0wg waima ku nang cayang gila babi ngan nya ..Aqu oun da juak aty n perasaan x kan la aqu jak yang perlu jaga aty 0wg .. Sekali aty ku da kenak sakit cmney2 pun aty ku x kan dapat ku ubah cam d0l0k gik .. V pa Lukman kali t0k kitak p0lah kamek cam t0wq nak .. kelak es0k 0r lambat cepat nya kitak akan merasa juak apa yang kamek rasa .. Jangan jak bila da masa ya tiba baruq kitak nak merayu2 bak puj0k kamek balit c0z kamek rasa bila da tyme ya nak nagga muka kitak pun kamek da x m0k .. kitak da ajar aty kamek jadi git0k nak ..?? Sebel0m t0k pun kamek da biasa idup tanpa ktk .. x kan la kali t0k kamek x dapat .. 000wwwhh .. nehi 2 pagal .. !! kamek akan ik0t jak rentak yang kitak pun p0lah .. kamek 0key jak..!! Tym kamek mena2 cayang ngn kitak cmt0k kitak p0lah kamek nak ..?? x pa hal .. kamek dapat juak idup tanpa 0wlaki n kamek rasa lebih aman agik mun x da 0wlaki dalam idup idup kamek .. X la aty kamek sakit .. Single is much m0re better than a d0uble ..!! c0z aqu boleh p0lah pa jak yang aqu suka ..tanpa ada 0wg nak halang .. Kamek sabar jak pa yang kitak p0lah ngan kamek Man .. Kali t0k kamek nak ngga mena2 takat ney jak eg0 b0d0w ktk ya smpey ...??? 0ne day kitak kan carik kamek balit juak .. c0z start dari kitak tinggal kamek cam binatang d0l0k kamek da nekad nak ubah idup kamek smapey kitak x kan cayak bila kitak da ngga kamek da berjaya kelak ... Tyme t0k memang la kitak hanya mandang kamek cam perecak bur0k jak ... X pahal .. Ary ya akan tiba juwak .. kitak tunggu jak k Man .. B0h bila kitak da nangga kamek berubah lak baruk kitak nak tehegeh2 nak nunjuk muka sep0sen kitak ya .. ya jak mintak kamek ngn kitak ..




k la .. Cukup la kerec0 qu ary t0wq .. Lak samb0ng agik ..!!
bubye ... ME _ YANA ( '_' )

Saturday, 17 September 2011

Kisah Aty

lamak da jak da sik update ku pun bl0g t0wq ea ...Twuq sik ..?? Ary t0wq ku sik tawuq la nak madah ku eppy ka pa ..?? ku sent mecej kat faceb00k Lukman yang ku madah ku miss ngan nya .. then twuq x..?? nya eply nya madah nya miss ngan ku wak ngan nya nyesal c0z ninggal aqu n x pat lupak aku and till n0w nya masih sayang ngan aqu .. T0wq la jawapan yang ku nak tunggu selamak t0wq .. Cyesly ku madah ku nang miss gilak2 ngan nya p ku x tawuq kenak perasaan ku dah sik cam d0l0k gik .. Maybe aty aqu da anc0 gilak tyme nya ninggal aqu camya jak untuk 0wang laen .. Patut ka aqu lupak kisah lamak ya n maafkannya ...?? Patut ka aqu melupak segala lukak yang nya penah p0lah ngan aqu camya jak ..??  Cigek gik cita ku m0wq padah t0wq .. tyme qu ditinggal L0kman aqu kenal ngan duak 0wang laki nama Az biak dari Mukah n Nur Prima dari kuching area Sat0k .. Nur Prima nang bait gila ngan aqu ... Nya sanggup nerimak aqu seadanya .. Aqu x tawuk la kenak aty ku keras gilak ngan 0wlaki kinek t0wq .. Prima sanggup nunggu aqu sampey aty ku terbukak untuk c0uple gk ... Adussshh ..!!! cian qu ngan nya c0z aqu pun sik tawuq bila qu sedia m0k c0uple gik .. Qu nang da jerak mena nak c0uple aih .. Takut qu aty qu kenak lukak gik .. Gikpun aqu masih sik dapat lupak ngan L0kman sampey kinek t0wq .. Sakit mena palaq ku pikey hal idup qu t0wq aih ... Urrmmm ..!!! da la malas qu nak melalut kat cit0q eah .. k la ..chaw ..!! bubbyee ..!! ( 0 _ 0 ) ...

Wednesday, 10 August 2011

J0urney at Mukah

Assalammualaikum w.t.b

Penat nya badan rini .. dah la demam plak tu .. memang cukup package la ...hari puase yang ke 10 da tapi sayang nyer aqu x puase..hahaaa ..!!! x taw nak tulis pa skunk nie .. x de idea la p aqu still gak nak menc0nteng kat bel0g kesayangan ku niey ... Kali niey aqu nak share happiness aku kat k0rang tyme aqu p0sting kat Mukah .. Agak banyak la place yang ku singgah tyme praktikal 2 .. hahhaa .. !!! mase tu aqu hanging 0ut wit my fwends that is 0beng , Am0i , Razif and als0 the sp0rtyties M.A Sir Collin which w0rk at Diabetes Mellitus Clinic yang sudi bawa kte 0rang g jalan-jalan teng0k bandar Mukah .. Banyak pan0rama yang b0leh aqu snap and mem0ry yang aqu b0leh simpan untuk kenangan untuk aqu ingati sampai bile-bile pun ..Sir bawaq aqu jalan -jalan jelajah Kuala Igan,Oya and Dalat ..  Soooo harap layan teng0k pic aqu ..




T0k pic kameq tyme  kat Kuala Igan,Mukah .. Masa ni kte0rang with 0ur new family .. Tyme t0wq kameq 0rang makan umai and ikan panggang yang purely fresh dari sungai ... Nang syi0k la makan salah satu daripada fav0urite kameq t0wq .. Untung dapat merasa umai 0riginal daripada kaum Melanau towq ..Bukan selalu dapat peluang keemasan camt0k .. Bila dapat peluang makan nang sik alang-alang kameq 0rang melantak makanan yang dah sedia ada depan mata sampey x k0ngang gik nak bangun dari kerusi ..Nang pen0h la tapak masing2 ngan tulang ikan .. hahahaa ... apa p0n .. tengz al0t la ngn family baru kameq ya c0z m0k juak melayan kerenah kameq 0rang yang macam-macam ..Kameq arap s0meday lak kameq kan da peluang untuk bertemu gik ngan family t0k .. THANK .... !!!





T0k namanya Jerunei .. Tugu t0k fam0us dekat Mukah .. Fungsi Jerunei t0k adalah sebagai ingatan masyarakat kaum Melanau pada masyarakat masa dahulu .. Mengikut kepercayaan masyarakat tempatan Jerunei t0k adalah sebagai tempat untuk meletakkan mayat Raja yang telah meninggal dunia di dalam lubang Jerunai kemudian se0rang anak perempuan hamba akan digantung dan dibiarkan sehingga mati kelaparan . Menurut kepercayaan , r0h anak perempuan hamba itu akan melayani Raja seperti di masa hidupnya . Kemudian akan dicampak sorang hamba lelaki untuk dijadikan pendayung kapal untuk ke alam kematian  , pengawal serta penjaga Jerunai.




Pic kameq ngan member bergambar dekat Kayu Jerunei :Am0i , Sir Collin ,0beng

Razif, 0beng , Am0i ... Berp0ze sakan sampey x tawuq gik nak disandar kat belakang paduhal k kah mayat ..Nak nama sekal0 urat nang lain jak upa ..








Ambik pic tyme nak g 0ya .. nak g memb0r0ng ikan with Sir .. Sempat juak turun dari keta k0tan lak nak bergambar dengan Papan Tanda n0k da tulis 0ya ya tewq ..



Muka c0mel la k0n0n .. !!! hahahahaa


B0wink p0ze ngegeh jak .. nak p0ze b'gayut gik eah ..



Mun ditangga dari jaw0h and tangga sekali nang macam bergambar dekat Cina jawq eah .. Cam dekat K0rea ada juwaq .. heheheaaa ..!!! berangan alu jak padahal dekat Mukah jak padu .. Kebenaran ali jak upa muka ..

Saturday, 6 August 2011

The H0ly M0nth

Assalammualaikum w.t.h


Cam lamak jak x c0nteng kat dindin bel0g t0k eah ..!! Pejam celang pejam celang dh p0sa kita t0k ...Hari da p0sa yang ke-6 n kameq kenak serang penyakit tekak ..Adussshh ..!! seksa da jak rsa eah ..dah la nk Raya .. X lmk gk gag0 ngn Raya kita .. Best eah .. x sbr m0k rya ..!! X sbr m0k dgr letap letup bnyi mercun dimain cidak nembiak .. Tahun cm taun bef0re2 tk la ..x  b'posa ngn cidak family ..like usual la kembali jd k0b0i gk .. Tahun tk kameq p0sa kt Mukah .. F0r da first day f0r my p0sting kameq t'paksa b'sah0r dekat h0spital c0z kenak syif malam .. Lucu da jak upa c0z k0l 1a. da makan sbb C 0beng dah x tahan gik ngan lapa .. Walaupun family jw0h tp still happening ngn bunyi member2 ... x la terasa lak sunyi bila ngenang family .. Kali t0k kameq p0sa sederhana jak . Malaz nak membazir gilak c0z kameq nak kump0l duit beli sumthing yang kameq minat and lamak da kameq ingin hahahaaaa !!! ...Mun kameq dah beli lak la kameq upl0ad k ..  Time sah0r la gelik lak aty ngenang c0z byk da jak ragam member2 n0k liat nak bgun sah0r .. ditambah gik ngn serabak C Razif ya ngerah 0wg sw0h bgun nang bunyi bapak orang .. hahhaaa ..!!! Time sungkey lak lain gk upa nya .. nang pen0h jak meja mkn bila c Razif berangkut n0k d tapaw nya kt Bazar Ramadhan dekat area UITM ya ..!!! Nang lu knyang ngga makanan n0k bel0b02 giya .. sO n0w just nggu biz praktikal n balit Kuching jak gk la ...I can't wait that time ........!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 30 July 2011

Craaazzzzeeeeyyy T!me Ever








T!me t0k iz just 4 enj0y .. Hanging m0ment w!t my dearest fwend at K0key l0undge at Mukah .. Nang enj0y ab!z la t!me t0k .. mn qu dapat St0p da t!me nang ku x m0k saat2 t0k berlalu ..Nang g!la ab!z la t!me t0k .. pantang dengar rentak lagu walaupun lagu jiwang pun nak k dance wak ..S0wt da jak upa .. Nang x tawuq nagn malu ngan 0rang g!k suma barq palak deraz .. Pa nak lalek nagn 0rang ..!! T0l x ..?? Bukan cidak pun yang rik makan .. hahahaa ...!!! Suma member sp0rting abiz time t0k ..menari berabiz ..  Enj0y jak rasa ngan member walaupun 0rang yang pal!ng d!sayang dah x da g!k jad! peneman .. hahahaa ..!! da g!k m0k ungk!t c!ta bekuap ya ...!! Member yang terlibat dalam fa!l case t0wq iz : Jamelah ( 0beng ) , J0sephyne ( j0j0 ) , Maria Clara ( Maria ) , Jenny ( k. Jen ) , J0sephne L0uisa ( twin ) ,Muhammad Razif ( Razif ) .... Suma t0wq da lah member p0sting Sem 7 kat H0spital Mukah ... S0 my last w0rd iz ... ENJ0Y ....!!! yyyeeeeeaaaahhhhhh ........... hhuuuuuuuueeee ....!!

Saturday, 9 July 2011

. . . . A T!red Rest Day . . . .

UuuuuWwwwwaaaaaaaaaaaa . . . . . !!! (mengel!at smb!l menguap)


A day l!ke yesterday . . Har! n! aqu msh g m'yamb0ng tugasan semalam ku yg mas!h t'bengkalai . Sebl0m nak bukak buku nk kne amb!k berkat lu .. kne bukak pesbuk n belog kesayangan aqu nie dulu ... hahahaaaa . . ( Sowt). . Kesan dar!pada p0s!s! tid0w aqu yang salah semalam n dengan lappy yang x b'shutd0wn , aqu harus menanggung kesak!tan badan dan p!nggang ku . . rase cm kne pukul ngn kayu dh n!e ... sab0 je lah ..Tap! yang pal!ng kes!an lappy qu n!e la . . kne marath0n 3 ary da x 0p2 g . . Lappy n!e jew yang sent!asa meneman! aqu tyme aqu perlukan teman . . satu2nya memaham! aqu sejak aqu !dup membujang n!e . . . huahuahua . . !! 000iittt2 . . nak g c0nt!nue amanat lecturer lu lah . . . terleka btul sejak mem!l!k! bel0g dh n!e . . .


C u then . . . !! Bubye . . . . ( *;* ) . . . Me_yana . .

Friday, 8 July 2011

. . . Ak!bat s!kap suka bertangguh . . .

Sebelum n!e sy!0k2 jew t!d0w w!th my bel0ved green p!ll0w n n0w i've t0 sleep with my messy paper n b00k ar0und me . . . ambek mu . . . !! Aiy0y0 . . . !! Sem n!e aqu memang kne regg!ng ckup2 kawww la dengan perm!ntaan as!ngment yang pal!ng pabul0us n menduduk! rank!ng terbanyak sepanjang Sem n!e (32 stuff). . . Terbaek punyeeerrrrr la . . . !!! Tasks yg bef0re n!e p0wn qu bl0m sentuh g dh dapat "PRESENT" lag! . . p0n!ng t0l kopal0 den n0k nyetel ny0 . . kl0 !kut kan kemalasan yang dah qu bela n! memang HARAM JADAH qu nk wat . . tp keadaan t!dak meng!z!nkan semua !tu berlaku c0z ape yang aqu kne wat n! c0nta!n qu!et l0t 0f markz f0r da f!nal paper . .Adduuuusssshhh . . !!! dah la p0!nter cukup per!t nk na!k then x wat g memang naye la aqu . . as!gmnt dah !nfr0nt 0f eye p ms!h g c00l menc0nteng kt bel0g n! . . haahahaaa ... !! Cpa sw0h car! !nf0rmat!on kat ternet ..?? dh alang2 menyemp!t la sekal! dua kat bel0g qu . . 

Aisssyyyyhh . . . x lewh layan sangat kata aty yang d!teman! Syaitan Durjana n!e ...
Makanya berakh!r la al-k!sah . . wassalam . .
Bubye . . . !! . . . . . (  O_O ) < Me_Yana >

Thursday, 7 July 2011

F!rst St0ry 0f Me

First2 ni cm blur2 ckit la nk st0ry2 niey ... Tapi disebabakan desakan keb0sanan ku nak tul!s sumth!ng jugak ... Baru jew lepas ed!t ck!t2 tad! samb!l layan fav0urite s0ng aqu !a!tu Tech0 yang memang member2 aqu x suke n d!orang ckp lagu cmtu just make them fell migra!n .. Sampa! aty taw ... !!! Tap! aqu 0key jew ngn k0men d!0wang yang agak membunuh ku !tu .... hahahaa ... !!! D!owang tu kak! suma nyer m!nah karat ... Layan lagu yang semuanya cam nak nang!s jew ..  Skunk nie  baru la nampak cam bl0g ck!t .... hahahaaa... !!! tap! mas!h banyak lag! yang tak memuaskan aty and st!ll a l0t 0f th!ng i need t0 learn ... Ad00oooyaaiii .... !!! skunk ni aqu kene serang penyak!t Ins0mn!a la pulak .. memang x dew rase nak tidow langs0ng dahlah bes0k claz nak kne na!k m0wn!ng ... Urrmmmm ..!!

Disebabkan idea dah k0ntang s0 aqu nk st0p takat nie jew lah k ....Bubyeee ...!!  (^-^) .... < Me_Yana >